Home Subject Areas Samenleven Over SocioSite Zoek Banner Contact

Grappen en Grollen over Telewerk

One-Liners

Adam's werkdag

Economie Index


Telewerken is en blijft weliswaar werken, maar het kan ook grappig zijn en soms een beetje merkwaardig. Daarom worden er steeds meer grappen en grollen gemaakt over telewerk en telewerkers. We hebben hier een kleine verzameling bijeengebracht. Deze pagina wordt nog leuker als je je eigen bijdragen met ons deelt. Share the Fun.

One-liners

Stuur informatie naar je werk, en niet je auto.
Werken is wat je doet en niet waar.
Werk is geen plaats.
Telewerker doen het overal.
Telewerkers doen het op een afstand.
Telethuiswerkers doen het in hun pyjama.

Index Adam's werkdag

Volgens de laatste onderzoekingen hebben telewerkers een meer gebalanceerde en relatief stress-vrije levensstijl. Zij slagen erin hun werk af te krijgen en toch nog tijd te vinden voor een onderbreking om zichzelf fit te houden, huishoudelijke besognes af te handelen, of het gras in de tuin te maaien. Sommige telewerkers zijn zo ontspannen dat zij zelfs werken in hun pyjama.

Telewerkers zijn niet alleen produktiver, maar gebruiken hun pauzes ook effectiever. Het met collega's kletsend koffiedrinken wordt vervangen door pauzes waarin men huishuidelijk werk verricht, inkopen doet, de tuin bewerkt en oefeningen te doen.

Telethuiswerkers zeggen dat zij meer ontspannen en zich niet of nauwelijks ziek melden.

Volgens een Engels onderzoek dragen 15 procent van de telethuiswerkers een pak, maar geven de meesten de voorkeur aan gemakkelijke kleren. Zo'n 19 procent van de mensen werkt in pyjama en 5 procent zegt dat zij in hun blootje werken. Ontwerpers van telewerkstoelen wordt geadviseerd ernstig rekening te houden met deze nieuwe gewoonte.

Economie Index

Index


Home Subject Areas Samenleven Over SocioSite Zoek Banner Contact

@1997-2019
dr. Albert Benschop
Universiteit van Amsterdam
Laatst gewijzigd: 15 September, 2013